Sommarplågor!

Ernstheimers personlighetsklyvning har inte fört med sig den synergieffekt som förväntades. Istället får den ena halvan slita hund här i bloggen medan den andra njuter av tvåsamhetens förtrollade värld. Men nu ska inte läsarna bli lidande för det här problemet. Här kommer förmodligen det sista inlägget innan sommaren och vad passar bättre som ämne än sommarplågor?

Jag ska försöka kartlägga vilka låtar som kommer att bli årets sommarplågor eller hits eller vad man nu vill kalla det. Det finns såklart olika sätt att se på det. Det är dumt att kalla en skön låt som man gillar för en plåga, men om den spelas hela dagarna på radion så ska det mycket till för att den inte ska bli just det.

På förhand så finns det ett par låtar som har väldigt god chans att sätta sin prägel på sommaren 2006. Till att börja med har vi Basshunter - Boten Anna som börjat spelas på P3 och inom en snar framtid avancerat till A-listan på kanalens spellista. Den har allt som krävs för att bli en sommarplåga: den är somrig, den har en enerverande refräng som sätter sig direkt och är svår att bli av med, den lockar till dans osv. En annan låt som redan spelas mycket på dansgolven och kommer att fortsätta göra det är Shakira & Wyclef Jean - My Hips Don't Lie. Även den känns väldigt mycket sommar.
   Det brukar alltid finnas även en rocklåt som spelas mycket under sommaren och i år ser det ut att handla om Red Hot Chili Peppers - Dani California och Lordi - Hardrock Hallelujah. Eurovisionsschlagervinnaren brukar alltid spelas mycket under sommaren. Minns bara Helena Paparizous låt från förra året.
   Det är en speciell sommar i år eftersom det är VM-sommar och det innebär att det finns en massa olika VM-låtar i omlopp. Bland årets svenska låtar finns det bara en värd att lyssna på och som redan har blivit en hit och det är Elias feat. Frans - Who's da man. Går Sverige långt i VM och Zlatan gör bra ifrån sig så kommer den här låten att bli en megahit i sommar. Sen är de engelskspråkiga låtarna inte mycket att hurra för
   Sen finns det alltid ett par dansgolvshits som funkar bra och nämnas där kan Rihanna - SOS, Sean Paul - Temperature, Daddy Yankee - Rompe och förhoppningsvis Gnarls Barkley - Crazy.
  
Jag nämnde Boten Anna innan och den är ett exempel på en typ av svenska låtar som brukar bli en sommarplåga och den har ofta en upprepande korkad refräng med t.ex. Hej hej Monika, Ingen vill veta var du köpt din tröja och Här kommer alla känslorna som nära förestående exempel. I år kan det kanske bli Veronica Maggio - Dumpa mig (som i och för sig redan spelats flitigt hela våren) eller Mange Schmidt - Glassigt. Det här är inga bra låtar så vi får hoppas på motsatsen.
   Vad man istället bör hoppas på är t.ex. The Raconteurs - Steady as she goes, The Pipettes - Your Kisses Are Wasted On Me, The Tough Alliance - 25 Years And Running, Band of Horses - The Funeral, kent - Nålens öga, Yeah Yeah Yeahs  -  Gold Lion och Vapnet - Thoméegränd.


Topp 5 dumma klyschor:
5. Det är inte ens fel när två träter (jo, så är det nästan alltid.)
4. Kärlek börjar alltid med bråk (nej, väldigt sällan.)
3. Det ordnar sig alltid. (gör det verkligen det?)
2. Frukt är godis (nähe, däremot finns det godis med fruktsmak.)
1. Jag är inte rasist, men (det är precis vad du är, idiot!)

Dagens ordvits: Jag gillar principen att om den där lille gubbsjuke killen på När & Fjärran gifter sig med kronprinsessan Victoria så kan man kalla honom Prins Siepen. Den principen är kul.

So long for now. Ha en trevlig sommar tills vi hörs igen!
  
  



Kommentarer
Postat av: OttO

det ordnar sig visst! sen om det är till det bättre eller sämre är frågan!

Postat av: Janna

Jag råkade också ge mig in i den här djungeln av bloggar ikväll... Ni får inte skratta när ni läser mina inlägg, för jag kan inte sånt här, precis som jag inte kan sjunga, dansa å spela fotboll... Men njuta av tvåsamheten, det kan jag ;)

2006-05-31 @ 23:48:10
URL: http://persdotter.blogg.se/
Postat av: Dunga

Nja, håller inte med nummer ett på er lista. Fast vill ni vara politiskt korrekta får ni gärna vara det mina vänner.

2006-06-01 @ 00:57:47
Postat av: Dunga

Förresten, schysst namedropping av indieband på slutet Dennis. (Ibland är det kul att vara negativ)

2006-06-01 @ 01:02:57
Postat av: Lena

Ja.. det var ganska kul o blogga :)Skönt att man e lite ledig nu :)

2006-06-01 @ 16:56:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback