Den stora tomheten

För Er som trodde att ena halvan av Ernstheimer hade gått i ide/kolat vippen/flytt landet så trodde ni fel! En blandning av idétorka, prestationsångest och slöhet har istället gjort att bloggen förbisetts av undertecknad. Vi får väl se; kanske är det här ett sista desperat försök att återfå respekten från den andra blogghälften. Eller stämmer kanske ryktet om att materialet till ytterligare ett inlägg redan påbörjats? Den som väntar får se…


 

Som alla säkert vet har den första halvan av årets sommar präglats av en av de största återkommande händelserna som överhuvudtaget äger rum på vår planet. Under en dryg månad riktades de flestas ögon mot Berlin, Hamburg, Dortmund och de andra tyska städerna som stod värdar för arrangemanget. Copa mundial. World cup. Coupe du monde. Weltmeisterschaft. Copa do mundo. Maailmanmestaruus. Världsmästerskap. I fotboll alltså.


 

Nuförtiden är det nästan löjligt hur stora proportioner det tagit sig. Vart man än vänder sig finns det en koppling till mästerskapet. Fast inte längre såklart. För det var då det. För en månad sedan. Nu är det andra ljud i skällan och det är det som ska avhandlas härnäst. Eftersom Ernstheimers fjärde budord är att inte skriva om fotboll ska jag istället ta itu med Den stora tomheten.

 


Jag vet att jag inte är ensam. Många kände liksom jag själv hur det började smyga sig på redan efter gruppspelet. Varje dag hade det varit fotboll på TV. 15.00. 18.00. 21.00. Det var tiderna som gällde. (I sista gruppspelsomgången kunde man visserligen bara följa två matcher medan de andra två sändes i andra kanaler samtidigt.) Men ändå. Redan då kände jag det. När sedan åttondelsfinalerna var slut skulle man ha två dagars U-P-P-E-H-Å-L-L!!! Och så fortsatte det. När sedan finalen nalkades visste man att snart var slutet nära. Dagen D. Ingen fotboll.

 


Så här kommer nu en liten hjärt- och lungräddning för Er som fortfarande inte kommit ur svackan som detta mästerskap försatt Er i. Det här kan Ni göra för att tänka på annat:

 

  • Sommar i P1. Som vi tidigare sagt är det här ett utmärkt sett att fördriva tid med.
    Varför?: Lärorikt. Intressant. Bra helt enkelt.
    Se upp för!: Sommarpratare som inte förstått att berätta något intressant utan istället kämpar svetten av sig för att marknadsföra sig själva. Usch!

  • Skriv en bok. Utgå ifrån dig själv och skriv om det du brinner för, det är lättast så.
    Varför?: Stimulerande och eventuellt höjer det ditt självförtroende.
    Se upp för!: Raseriutbrott i samband med fantasibrist, teknikkrångel (Ctrl + S!) med mera.

  • Lek inredningsarkitekt. Gör om hela ditt hus/din lägenhet. Om inte i verkligheten, de flesta av våra läsare är ju ändå studenter och bor för närvarande hos sina föräldrar, så varför inte på papper eller åtminstone i huvudet. Vad behöver just Du för att få ditt hem som du vill ha det?
    Varför?: Kul tidsfördriv
    Se upp för!: Att fantisera om något som aldrig kommer uppnås på grund av ekonomiska eller praktiska förhållanden.

  • Lär dig saker. Visste du exempelvis att Myanmar (Burma) bytt huvudstad från Rangoon till Pyinmana? Nähä. Då kanske du borde lära dig lite geografi. Eller varför inte ett språk. Biblioteket har massor med språkböcker. Eller lär dig virka. Vad vet jag? Lär dig nåt.
    Varför?: Du LÄR dig nåt. "Non scholae, sed vitae discimus".
    Se upp för!: Det är jobbigt, jobbigt.

  • Stick iväg! Vart som helst, när som helst. Gör en roadtrip genom Österlen, bestig Kebnekaise, ta en sistaminuten-resa till Tallin, kryssa i Karibien. Mig kvittar det. Åk ut och se världen bara!
    Varför?: Ingen kommentar
    Se upp för!: Rånare och banditer

        Topp 5 synonymer till sak
        5. Tingest
        4. Mackapär
        3. Mojäng
        2. Pinal
        1. Grunka

Dagens ordvits:
– Do you guys know what the world is called in Latin?
– No, tell us!


Myanmar